ONS VERHAAL

The Chef: Miguel Martín Gómez
Miguel is een geboren en getogen Madrileen, maar heeft op veel andere plekken op de wereld gewoond.: Lyon, Berlin, Innsbruck in de Oostenrijkse Alpen tot Wuhan in China en Pekanbaru op het eiland Sumatra. In 2004 verhuisde hij naar Amsterdam, nadat hij verliefd was geworden op een Nederlands meisje. Met een Master’s Degree in Economie op zak werkte hij een decennium lang in Corporate Marketing, waar zijn hart uiteindelijk toch niet helemaal lag. In 2014, op 34-jarige leeftijd, maakte hij de beslissing om zijn droom na te jagen en de horeca in te gaan om het chefs beroep te leren beheersen.. Opgroeiende in een familie waar elke maaltijd op een dag gevierd wordt, was het een drastische maar geen onnatuurlijke keuze. Zijn eerste baan in de industrie was het pellen van langoustines in het drie sterren restaurant ‘De Librije’ in Zwolle en anderhalf jaar later werd hij Chef bij ‘Hugo’s Bar& Kirchen’ in Amsterdam waar hij Florian zou ontmoetten. Het was niet veel later toen zij beseften dat zij een gedeelde passie hadden voor eten, drinken en hospitality.

The Manager: Florian Stallinga
Florian is geboren en getogen in Amsterdam met meer dan 13 jaar ervaring in de hospitality dat hem van Oostenrijk naar London, Dubai, Shanghai en weer terug naar Amsterdam heeft gebracht. Terwijl hij in sommige van Amsterdam’s meest gerenommeerde plaatsen heeft gebartend, inclusief Door 74, waar hij de prijs Beste Bartender 2011 won. Florian voltooide zijn studies aan de Hotel School Den Haag, maar voor zijn laatste stage in Shanghai, was hij pre-opening beverage manager in een van de grootste Marriott hotels in heel Azie – Pacific. Na het managen van een hotel bar en het pre-openen van 2 restaurants als operationeel manager in Amsterdam, nam Florian de sprong en werd entrepreneur. Hugo’s Bar & Kitchen opende in 2013 en was een succes vanaf dag 1. In 2014, geleid door Florian, won Hugo’s ook nog eens ‘Beste Nieuwe Cocktail Bar in Nederland’.

Hun verhaal
Niet veel langer dan 2 jaar later, opende Pikoteo Taberna haar deuren. Miguel & Florian hebben al hun liefde & energie voor eten, drinken & hospitality in dit concept gestoken om eens iets anders te doen dan wat iedereen anders doet, maar bovenal de gast een complete avond uit te kunnen bieden, met origineel eten waarvan veel geproefd kan worden, geode wijnen voor een eerlijke prijs, goede service, exceptioneel goede gin tonics & cocktails voor een eerlijk prijs en af en toe een DJ, zodat de voetjes van de vloer kunnen.. Alle ingredienten voor een geweldige avond.

LATEST NEWS

TAPAS-FORWARD BAR/RESTAURANT

LATEST NEWS

NO-LABEL ATTITUDE

LATEST NEWS

LIFE OF SHARING WAY OF LIVING

LATEST NEWS

COMMUNAL-STYLE DINING PHILOSOPHY

avada-cafe-logo-footer

Copyright Pikoteo 2020